AVM's Fritz!Box 7510 DSL-modem is een instapmodel met WiFi 6 en eenmaal 1Gb Ethernet

9 reacties

AVM heeft een nieuwe Fritz!Box geïntroduceerd in Duitsland. De 7510 moet fungeren als het instapmodel in de wifi 6-lineup van de fabrikant. Er is een 2x2-antenne aanwezig met ondersteuning voor de banden van 2,4 en 5 gigahertz. Er is geen wifi 6E met 6GHz-support, wel zijn er wifi 6-functies zoals wpa3 en bandbreedtes van 160 megahertz. De maximale doorvoersnelheid zou 600 megabits per seconde bedragen.

De internetverbinding is mogelijk voor dsl-connecties met supervectoring tot 300mbit/s. Er kan slechts één apparaat bedraad aangesloten worden via de gigabit Ethernet rj45-connector, als je meer devices wilt verbinden zal een losse switch gebruikt moeten worden. De usb 2.0 type-a-poort biedt connectiviteit voor bijvoorbeeld een printer of externe harde schijf voor netwerkopslag. Verder is er DECT-base om telefoons of smarthome-accessoires aan te sluiten.

Het modem komt met FritzOS dat functies zoals gasttoegang, mediaserver en instellingen regelt. Ook kunnen de mobiele apps waaronder MyFritz en Fritz Smart Home gebruikt worden voor monitoring en instellingen. Bij onze oosterburen kost de Fritz!Box 7510 130 euro en komt deze met vijf jaar garantie. Het is nog niet bekend of dit product ook in de Benelux verkrijgbaar zal zijn. De 7510 is hiermee enkele tientjes goedkoper dan de AX-versie van de 7530, die eveneens wifi 6 heeft. Hiervoor worden wel drie gigabit lan-poorten opgegeven, waardoor voor sommige gebruikers weer een extra externe netwerkswitch vereist maakt.

Bron: golem


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
AVM Fritz!Box 7530 AX

AVM Fritz!Box 7530 AX

  • 802.11ax (Wi-Fi 6)
  • Dual-band
  • Geïntegreerd ADSL-modem

€ 148,99

5 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0