Cherry toont tenkeyless versie van Stream-toetsenbord

5 reacties

Met de Stream Keyboard TKL heeft Cherry een compacte versie van het reguliere Stream-toetsenbord (2019) onthuld. Net zoals zijn grotere broer, maakt de tenkeyless editie gebruik van SX-switches. Deze scissor-schakelaars moeten stille en relatief platte ramplanken mogelijk maken, daarnaast hebben ze een levensduur van 20 miljoen toetsaanslagen. 

Buiten de cijfertoetsen, deelt de TKL-variant dezelfde layout met de gewone Stream. Ook de zes mediatoetsen bovenaan zijn wederom van de partij. Door het weglaten van de numpad neemt hij echter minder plaats in, bovendien moet het slankere formaat ervoor zorgen dat rechtshandige gebruikers hun armen dichter bij het lichaam kunnen houden. Volgens de fabrikant en het Duitse DGUV moet dit voor minder pijn in de rug, handen, armen en nek zorgen bij lange sessies achter de pc.

Dankzij de Keys-software kan men macro’s toewijzen aan bestaande toetsen, voor ruigere werkomgevingen kunnen gebruikers dan weer de WetEx-beschermfolie afzonderlijk aanschaffen. De Stream Keyboard TKL heeft een formaat van 377 x 163 x 18 millimeter (met ingeklapte voetjes), weegt 680 gram en wordt verbonden via een usb 2.0 type-a-kabel. Hij krijgt een adviesprijs van 30 euro en moet in de loop van de volgende week beschikbaar zijn.

Bron: Cherry

« Vorig bericht Volgend bericht »
0