Nog niet onthulde AMD Instinct MI210 met één chiplet heeft al 40% sneller geheugen dan MI100

0 reacties

AMD heeft begin november twee Instinct MI200-acceleratoren geïntroduceerd. Het topmodel is voorzien van twee enorme chiplets met elk 110 compute units. De op Twitter actieve CSC-hoofdonderzoeker George Markomanolis zegt te hebben gespeeld met een ander compute-monster uit deze serie die nog niet onthuld is.

De medewerker van het Finse onderzoeksinstituut CSC zegt zijn handen te hebben gelegd op een Instinct MI210. Hij heeft in plaats van 220 compute units er 104, in combinatie met 64 GB hbm2e. De MI100 heeft 120 compute units en 32 GB hbm2. Een groot verschil tussen de twee kaarten is bovendien de architectuur, de nieuwe kaart zal namelijk de CDNA 2-architectuur gebruiken. Hij heeft volgens de onderzoeker één enkele chiplet, in plaats van de twee die in de al onthulde kaarten actief zijn.

Toch moet hij maar liefst 40% sneller is dan een Instinct MI100-gpu in de BabelStream-benchmark met behulp van een HIP-model. Deze test meet de geheugendoorvoersnelheid van de accelerator. Hij haalt in de praktijk een bandbreedte van bijna 1,4 TB/s. Wanneer de kaart op de markt moet komen is niet duidelijk.

Bron: George Markomanolis (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0