Aorus toont Project Stealth: moederbord zonder zichtbare connectors

25 reacties

De Franse tak van Gigabyte heeft een interessant conceptontwerp voor moederborden laten zien. Het zogenaamde Project Stealth heeft als doel om de bekabeling van je moederbord weg te werken, zodat het makkelijk is om een strak afgewerkte build te maken.

Project Stealth, wat valt onder gamingmerk Aorus, bereikt dat door de aansluitingen voor bijvoorbeeld de cpu-stroomconnector en het frontpanel op de achterzijde van het moederbord te plaatsen. Dit zorgt er uiteraard wel voor dat je ook een case met openingen voor deze connectors nodig hebt. 

In de foto's die Cowcotland publiceerde is te zien dat de aansluitingen boven- en onderop het moederbord rechtstreeks naar achteren steken. Enkele andere connectors, zoals de 24-pin stroomconnector voor het moederbord en de sata-aansluitingen, zitten nog steeds zijwaarts op het bord maar zijn wel aan de achterkant bevestigd.

De build die Aorus via Twitter laat zien bevat ook een grafische kaart zonder zichtbare stroomtoevoer. Hiervan zitten de stroomconnectors op de onderzijde (richting het moederbord) in plaats van de gebruikelijke boven- of zijkant. Een uitsparing in de case zorgt ervoor dat de stroomkabels rechtstreeks naar achteren voorbij het moederbordpaneel kunnen worden weggewerkt.

Details over Project Stealth zijn verder schaars. Vermoedelijk zal Gigabyte rondom de CES-beurs meer duidelijkheid geven over wat het bedrijf van plan is met dit concept.

Bronnen: Cowcotland, Aorus France (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0