‘AMD Rembrandt-APU met DDR5-geheugen gespot in Asus-laptop’

4 reacties

De Twitteraar BenchLeaks heeft een onbekende Ryzen-chip gespot in de benchmarkdatabase van BAPCo. Het gaat om een engineering sample met 8 cores en 16 threads, die in een systeem van Asus is geplaatst. Het platform draagt de code M3402RA, wat op een nieuwe Vivobook Pro-laptop wijst.

     

De snelheid van het gekozen werkgeheugen is opmerkelijk: met een doorvoersnelheid van 4.800 MT/s is het eerder waarschijnlijk dat dit systeem met (lp)ddr5-modules is uitgerust. Gezien de timing van de benchmark en het opduiken van een soortgelijk resultaat in oktober, hebben we vermoedelijk te maken met een Rembrandt-apu. De aankomende laptopprocessoren uit het rode kamp zouden namelijk onder meer gebruikmaken van de Zen 3+-architectuur en ddr5 ondersteunen. 

Een vergelijking met andere modellen toont aan dat de onaangekondigde apu (1.436 punten) het prestatieniveau van zijn voorganger evenaart - de Ryzen 9 5900HX (1.300 à 1.450 punten). Hij moet wel het onderspit delven ten opzichte van de Core i7-11800H uit het blauwe kamp (1.300 à 1.570 punten). Gezien het gebruik van een engineering sample en de onbekende testomstandigheden, beschouw je dit resultaat best als louter indicatief.


De huidige Vivobook Pro met een Ryzen 5000-chip (M3401).

Op dinsdag 4 januari (16 uur Europese tijd) gaat AMD meer informatie gegeven over zijn aankomende Ryzen-processoren en Radeon-graphics. Naar verwachting zullen we op deze datum meer te horen krijgen over de nieuwe laptopchips. 

Bronnen: Tom's Hardware, BAPCo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0