Deze vreemde NVMe-SSD is specifiek ontworpen voor audiofielen

81 reacties

Als je dacht dat er weinig interessants meer gebeurt in ssd-land, dan kunnen we je geruststellen. Op het forum van de techsite Audiophile Style is een wel erg opmerkelijke nvme-ssd te vinden, hij moet naast informatie opslaan namelijk ook de kwaliteit van je audio verbeteren.

Wie de fabrikant is weten we niet, maar in de post op het forum staat dat hij bijna een jaar in ontwikkeling was in samenwerking met de controllerfabrikant. Om welke controller het precies gaat is niet duidelijk, maar de afbeeldingen verklappen dat hij is gemaakt door Realtek. De capaciteit bedraagt 1 TB en hij heeft de mogelijkheid om tweederde van de ssd in te zetten als een slc-cache, waarna slechts 333 GB overblijft. Over het ssd-gedeelte is helaas nog maar weinig bekend.

Met het audiodeel ben je in staat om 3D-geluid te reproduceren dat je normaal gesproken alleen met vinyl-platen lukt. Hoe het precies werkt is niet duidelijk, maar hiervoor is de slc-cache nodig, vermoedelijk in verband met de hoeveelheid data die hiervoor verwerkt wordt. Welke audiocodec er precies gebruikt wordt is niet duidelijk, het zou kunnen dat hij in de ssd-controller van Realtek zit. Verder is er een CCHD-957-klok-oscillator van Crystek aanwezig, evenals twee Audionote Kaisei 220uf-condensatoren.

Voor de stroom die voor het verwerken van audio benodigd is is de m.2-aansluiting niet genoeg. Daarom heeft hij een extra dc-jack. Met een jumper kun je omschakelen als je de slc-cache aan hebt gezet. Sommige gebruikers die de ssd hebben mogen testen geven aan dat het geluid met de dc-stroomvoorziening voller klinkt. De printplaat heeft acht lagen.

Hoe het apparaat verder werd is niet duidelijk. Sommige forumleden die de ssd hebben getest zeggen geen contact meer te kunnen krijgen met de fabrikant, maar veel van hen zijn wel erg positief. Echter worden er geen harde cijfers genoemd, de claims over een uitstekende geluidskwaliteit zijn dus moeilijk te controleren. In ieder geval zal het een erg snelle nvme-ssd zijn, in verband met de enorme slc-cache.

Bron: Audiophile Style

« Vorig bericht Volgend bericht »
0