Asus reageert op doorgebrande MOSFETs en start recall Z690 Hero - Update [2]

22 reacties

Gisteren berichtten wij dat gebruikers doorgebrande mosfets melden op Asus' RoG Maximus Z690 Hero-moederborden. Het zou gaan om een chip boven de geheugensloten die de 5 volt-spanning verdeelt over verschillende apparaten. Het probleem zou zich in mildere vorm voordoen als het niet opstarten van een systeem door een cde 53-fout met het werkgeheugen. De condensator net naast de betreffende mosfet is verkeerd om geplaatst, wat zoals Buildzoid vermoedde het falen verklaart.


Update 2: 30-12-2021 13:31 uur

Zojuist hebben we van Asus vernomen dat de getroffen moederborden alleen naar de Verenigde Staten zijn verscheept. De exemplaren die in andere landen worden verkocht, zouden geen problemen vertonen.

Asus heeft via Facebook een reactie gedeeld over het probleem dat zich mogelijk voordoet in producten met nummer 90MB18E0-MVAAY0 en een serienummer dat begint met MA, MB, or MC, beide hieronder gemarkeerd. Het bedrijf heeft een terugroepactie opgestart en wil alle defecte borden vervangen.

Als je een Asus Z690 Hero hebt en wilt controleren of de condensator juist geplaatst is kan dat door het hieronder omcirkelde nummer 150 tussen de geheugensloten en het Q-Code-display te zoeken. Als dit op zijn kop staat kun je het best het bord niet meer gebruiken en contact opnemen met de klantenservice van Asus.


Zo moet de condensator dus niet geplaatst zijn.

In de Verenigde Staten werkt de fabrikant samen met de Consumer Product Safety Commission of CPSC om een officiële recall te openen. Het is nog niet bekend hoe deze in Europa georganiseerd zal worden. Uiteraard kun je voor garantie ook contact opnemen met de winkel waar je het moederbord gekocht hebt.

Update 1: 30-12-2021 13:25

Asus-support is bereikbaar via: +31-(0)-591-570290, daarnaast kan er een supportformulier ingevuld worden op de website.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0