CES: Gigabyte komt met drie RTX 3050 8GB-kaarten met Windforce-koeling

4 reacties

Gigabyte heeft naast de RX 6500 XT van AMD ook de 8GB-variant van de gisteren onthulde GeForce RTX 3050 aangekondigd met twee verschillende koelers. De Gaming OC krijgt drie fans, de Eagle moet het met twee doen en komt eveneens in een OC-variant. De stroomvoorziening heeft hittebeveiliging en load balancing voor elke mosfet en de chokes en condensators zijn volgens de fabrikant "Ultra Durable".

Het Windforce-koelsysteem gebruikt ventilatoren die om de turbulentie te verminderen in tegengestelde richting draaien. De koperen heatpipes maken direct contact met de chip en de metalen backplate heeft naast een beschermende functie ook een opening om lucht door te laten.


Helaas zijn de kloksnelheden van de gpu nog niet bekend gemaakt. Het gddr6-geheugen haalt 14000 megahertz met een bus van 128 bits, voor een doorvoer van 224GB/s. De maximaal weer te geven resolutie is 8K en er zijn twee hdmi 2.1-poorten en tweemaal DisplayPort 1.4a aanwezig voor videouitvoer. Er wordt een enkele 8 pins-stroomaansluiting gebruikt. Waar Nvidia voor het referentie-ontwerp een voeding van 550 watt aanraadt stelt Gigabyte 450W voor. Het tdp wordt niet genoemd, maar lijkt dus lager te liggen dan de standaard 130 watt.

De Gaming OC bevat rgb-verlichting die aan te sturen is met de RGB Fusion 2.0-software. Ook is er een lampje boven de voedingsplug dat gaat knipperen indien er problemen zijn met de geleverde stroom, zodat de gebruiker hierop attent gemaakt wordt.

Bron: Gigabyte

« Vorig bericht Volgend bericht »
0