Ryzen 5000-ondersteuning op 300-moederborden is onderweg

18 reacties

AMD heeft tijdens de afgelopen Consumer Electronics Show zijn Ryzen 5000-serie uitgebreid met de Ryzen 7 5800X3D. In een interview heeft David McAfee, de Corporate vicepresident en algemeen manager van de Client Channel-afdeling, een belangrijke mededeling gedaan. Het rode team is van plan de ondersteuning en compatibiliteit van deze desktopprocessors uit te breiden naar de 300-serie moederborden voor de eerste generatie Ryzen-processors. De reden hierachter is de belofte uit 2017 dat AM4 minimaal tot 2020 ondersteund zou worden.

Het onderwerp wordt binnen het bedrijf vaker besproken. McAfee zegt op de dag van het interview drie besprekingen met verschilllende teams te hebben gehad om de mogelijkheden te onderzoeken. Een belangrijke hindernis is het feit dat deze oude moederborden met rom-chips van slechts 16 megabyte komen. Door nieuwe cpu's toe te voegen moeten sommige grafische elementen van de uefi of bios worden verwijderd om voldoende ruimte te hebben voor de toegevoegde informatie. Er zijn lastige keuzes gemaakt over wat in deze 16MB past en welke productcombinaties het meest voor de hand liggen.

"Het zal geweldig zijn voor eigenaars van AM4 300-serie chipsets als Ryzen 5000-ondersteuning, in het bijzonder voor iets nieuws zoals de Ryzen 7 5800X3D, naar hun moederborden komt."

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0