Franse retailer bevestigt dat pre-orders RTX 3080 12 GB vandaag van start gaan, gespot bij webshops

17 reacties

Er doen al enige tijd geruchten de ronde over nieuwe RTX 3000-desktopkaarten uit de stallen van Nvidia. Waar het groene kamp vorige week de RTX 3090 Ti heeft onthuld, is het tot dusver relatief stil gebleven over de vermeende RTX 3070 Ti 16 GB en RTX 3080 12 GB. Volgens Igor’s Lab zou de vernieuwde RTX 3070 Ti pas na februari worden geïntroduceerd, terwijl het onduidelijk is wanneer zijn grotere broer op de markt zal komen. 

Eind vorige week heeft Wccftech te horen gekregen dat de RTX 3080 met extra vram vandaag zou worden uitgebracht, wat inmiddels door verschillende bronnen lijkt te worden bevestigd. Zo heeft Videocardz een tweet van een Franse retailer gespot, waarin wordt beweerd dat de kaart vanaf 15:00 beschikbaar zal zijn via pre-order. Bovendien is de RTX 3080 Gaming Z Trio LHR van MSI inmiddels terug te vinden bij het Duitse Mindfactory, met een prijskaartje van 1.700 euro. Dezelfde kaart is eveneens door Videocardz gespot bij het Franse PC21. 


Videocardz heeft een screenshot kunnen maken vooraleer de tweet terug werd verwijderd.

     

Ook Moore’s Law Is Dead is ervan overtuigd dat de nieuwe Ampere-sku eraan komt. Volgens de YouTuber gaat het om een opmerkelijke launch: naar verluidt verloopt het reviewembargo net zoals de officiële lancering om drie uur vanmiddag. Nvidia zou tot op het laatste moment wachten om de geschikte drivers vrij te geven, wat het enorm lastig maakt voor reviewers om tijdig benchmarks te draaien. Een andere bron verwacht dat er net zoals bij de RTX 2060 12 GB geen Founders Edition komt, noch een officiële adviesprijs.

Qua specificaties moet de opgefriste RTX 3080 beschikken over 8.960 cuda-cores, 2,9% meer dan de reguliere uitvoering. Naast de toevoeging van 2 GB extra gddr6x-geheugen, zou het 12GB-model worden uitgerust met een wijdere 384-bit geheugenbus. Dit levert een theoretische bandbreedte van 912 GB/s op, exact een vijfde hoger dan de gewone RTX 3080. Om dit alles mogelijk te maken, zou de jongste RTX 30-sku een tgp van van maximaal 350 watt krijgen, een stijging van 9,4 procent.

Bronnen: Videocardz (1), (2), Mindfactory, PC21, Moore's Law Is Dead (YouTube), Nvidia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0