Baas van Spotify vindt dat prijzen abonnementen veel hoger zouden moeten zijn

44 reacties

Spotify Europa-topman Michael Krause vindt dat de prijzen van een muziekabonnement bij het Zweedse bedrijf veel duurder zouden moeten zijn, zo vertelt hij tegen de Frankfurter Algemeine. Vanwege de sterke concurrentie van onder meer Apple en Amazon heeft Spotify daarentegen de laatste jaren nauwelijks iets aan de prijzen gedaan.

Alleen al op basis van de inflatie zouden de prijzen [van Spotify-abonnementen] in de meeste landen ondertussen al veel hoger moeten zijn. Maar we benaderen de prijzen per individuele markt en hebben tot dusver alleen goede ervaringen gehad met eventuele aanpassingen aan de prijzen.

In 2021 had Spotify grofweg 381 miljoen maandelijkse actieve luisteraars waarvan 172 miljoen betalende abonnees. De muziekdienst wil niet alleen meer geld verdienen door meer betalende abonnees te werven. Zo zouden de advertentie-inkomsten in het afgelopen jaar met 75 procent gestegen zijn naar een miljard euro. Daarnaast ziet Krause ook groeimogelijkheden in podcasts; reclamevrij luisteren geldt alleen voor muziek, dus advertenties tijdens podcasts leveren ook nog eens geld op.

Desalniettemin legt de topman uit dat nog steeds 88 procent van alle Spotify-inkomsten uit abonnementsgeld wordt gehaald. Dat was tot voor kort nog 90 procent.


Krause gaf verder geen informatie prijs over het uitgestelde HiFi-abonnement

Bron: Frankfurter Algemeine

« Vorig bericht Volgend bericht »
0