RTX 3080 12 GB officieel: hogere bandbreedte en stroomverbruik, geen reviews op launch

11 reacties

Na de komst van de RTX 3080 12 GB enkele uren geleden is bevestigd door een Franse retailer, heeft Nvidia inmiddels zijn website aangevuld met de specificaties van het nieuwe 12GB-model. De productpagina bevestigt de eerder opgedoken specificaties: de nieuwe variant heeft wel een lagere basiskloksnelheid (1,26 GHz tegenover 1,44 GHz), al blijft de geadverteerde boostklok identiek.

Daarnaast heeft Hardware Unboxed een video gepubliceerd waarin wordt gemeld dat Nvidia inderdaad geen driver heeft vrijgegeven. Hierdoor was het onmogelijk om benchmarks te draaien, terwijl het YouTube-kanaal al een week over de RTX 3080 12 GB Suprim X van MSI beschikt. Hoewel de eerste modellen per direct beschikbaar zijn, zal het naar verwachting dus enkele dagen duren vooraleer reviewers hun testresultaten kunnen delen.

Waarom het groene kamp deze beslissing heeft genomen, is niet duidelijk. Aangezien er geen adviesprijs is bekendgemaakt, vermoedt HUB dat de fabrikant bang was voor negatieve reviews en dan ook maar heeft beslist om de benodigde software niet op voorhand beschikbaar te maken.

Bronnen: Nvidia, Hardware Unboxed (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0