‘Samsung kiest Snapdragon-SoC voor Europese Galaxy S22-smartphones vanwege uitstel Exynos 2200’ - Update

62 reacties

Samsung heeft gisteren dan toch niet de Exynos 2200-soc onthuld. Dat is opmerkelijk, aangezien de Zuid-Koreaanse fabrikant eind vorig jaar door middel van een inmiddels verwijderde tweet heeft aangegeven dat er meer informatie zou volgen op 11 januari. Terwijl het niet duidelijk is of het uitstel is gelinkt aan de vermeende tegenvallende prestaties, wordt er alvast gepraat over de mogelijke gevolgen hiervan.


Volgens Ice Universe rommelt het bij Samsungs large-scale integration-divisie (LSI), die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Exynos-soc's.

Zo meldt de leaker Dohyun Kim op Twitter dat Samsung vanwege het gebrek aan Exynos 2200-chips heeft besloten om de aankomende S22-smartphones uit te rusten met een soc uit de stallen van Qualcomm. Waar de Europese S-modellen gewoonlijk een Exynos-soc aan boord hebben, wordt de nieuwe generatie naar verwachting voorzien van de high-end Snapdragon 8 Gen 1. 

AMD heeft begin juni onthuld dat de Exynos 2200 over een RDNA 2-gpu beschikt, die volgens Ice Universe uit 6 compute units bestaat. Verder beweert de leaker dat de chip op Samsungs 4nm-procedé wordt gebakken. Digital Daily verwacht dat de S22-reeks rond begin februari wordt geïntroduceerd, het zal dan moeten blijken welke chips daadwerkelijk onder de motorkap terechtkomen.

Update 12-01-2022, 13:09 -

Inmiddels heeft Samsung aan Business Korea gemeld dat de nieuwe processor tegelijkertijd met 'een nieuwe Samsung-smartphone' wordt gelanceerd. Daarnaast zouden er geen problemen zijn met de productie, noch de prestaties van de chip. Het ziet er naar uit dat de Exynos 2200 dan toch zijn weg zal vinden naar de Europese en Koreaanse S22-telefoons, terwijl de Snapdragon 8 Gen 1 wordt gebruikt in toestellen voor Noord-Amerika, China en India.

Bronnen: Dohyun Kim (Twitter), Ice Universe (Twitter), Business Korea

« Vorig bericht Volgend bericht »
0