Intel: Arc Alchemist niet uitgesteld, wordt gebruikt in Alder County NUC-laptop

1 reactie

Naar verwachting komen de eerste Arc Alchemist-producten nog in dit kwartaal op de markt. Dat heeft Intel meegedeeld aan Gamers Nexus, nadat er de afgelopen dagen werd gespeculeerd over het mogelijke uitstel van de aankomende gamingvideokaarten. Tijdens de CES-beurs van afgelopen week had de fabrikant namelijk weinig nieuwe informatie onthuld, bovendien werd de term ‘coming Q1 2022’ op verschillende plaatsen vervangen door ‘coming 2022’ op de website van Intel Arc.

Hoewel de keynote behoorlijk mager was op het gebied van graphics, vermeldt een marketingsslide wel de komst van enkele nieuwe producten: Intel gaat naast verschillende partners ook zelf systemen met een Arc-gpu op de markt brengen, waaronder de Serpent Canyon-NUC en de Alder County NUC-laptop. Laatstgenoemde moet de opvolger worden van de King County-notebook, die met een i7-11800H en een RTX 3060/3070 wordt uitgerust.

Een NUC-laptop is een referentieontwerp van Intel, dat soms wordt overgenomen door laptopbouwers. Zo gebruikt Adata de NUC X15 (King County) voor zijn XPG Xenia-gamingnotebooks. De nieuwe variant heeft een Alchemist-GPU én een Alder Lake-P-cpu aan boord, waardoor het de eerste high-end gaminglaptop moet worden waarvan beide componenten uit het blauwe kamp afkomstig zijn. 


De Intel NUC X15, met codenaam 'King County'.

Bronnen: Gamers Nexus (YouTube), Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0