Xbox-CEO Phil Spencer wil spelers cross-platform kunnen verbannen

14 reacties

Xbox-baas Phill Spencer zou graag spelers cross-platform kunnen verbannen, zo zegt hij in een interview met The New York Times' Sway-podcast (paywall, via Trusted Reviews). Wanneer een gebruiker via Xbox verbannen wordt, bijvoorbeeld voor het gebruiken van cheats, wil Spencer graag zien dat deze gebruiker ook op andere platformen uitgesloten wordt. Daarnaast stelt hij een persoonlijke blokkeerlijst voor die cross-platform werkt.

Iets wat ik graag zou willen zien, maar wat heel ingewikkeld is binnen onze industrie, is dat iemand die op onze netwerken verbannen is ook op andere netwerken wordt verbannen.

Als gamer zou het daarnaast fantastisch zijn om een 'lijst' met geblokkeerde spelers mee te kunnen nemen naar een ander netwerk. Je hebt dan als het ware altijd een groep mensen waarvoor je kiest om niet mee te spelen, ongeacht het platform waarop je speelt. Zo hoef je niet telkens hetzelfde te doen op verschillende platformen.

Spencer erkent dat het lastig is om dergelijke systemen te bewerkstelligen aangezien dit zou betekenen dat bedrijven als Nintendo, Sony en Microsoft onderling informatie zouden moeten delen. Afgezien van de juridische moeilijkheden van het delen van gebruikersdata tussen internationale bedrijven is communicatie tussen de gamingrivalen überhaupt altijd lastig geweest.


Afbeelding via Xbox

Bronnen: New York Times' Sway (paywall), via Trusted Reviews

« Vorig bericht Volgend bericht »
0