Systeembeheerders melden oneindige bootloop na Windows-beveiligingsupdates

26 reacties

Gebruikers melden verschillende problemen na enkele recente Windows-beveiligingsupdates, zo meldt Günter Born. Het gaat om de updates KB5009624 en KB5009595, beide voor Windows 8.1 en Windows Server 2012 R2. Vooral systeembeheerders van netwerken op alle versies van Windows Server zouden getroffen zijn door de problemen die gepaard gaan met de updates. Vooralsnog kunnen gebruikers alleen de updates deïnstalleren om eventuele negatieve effecten te voorkomen. 

Het hardnekkigste probleem na de updates lijkt een bootloop te zijn als resultaat van een access violation-foutmelding. Het Windows-beveiligingssysteem Local Security Authority Subsystem Service (lsass.exe) zou de foutmelding veroorzaken, waarna een systeem dus in een constante heropstartcyclus verzeild raakt. 

Daarnaast blijkt het programma Hyper-V ook niet meer te starten na de updates. Hierdoor kunnen er geen virtuele machines meer gestart worden. Tot slot melden gebruikers dat opslagschijven die gebruikmaken van Windows Resilient File System niet meer herkend worden of als ongeformatteerd (RAW) worden gezien. 


Het resultaat van de recente Windows Server-beveiligingsupdates is een oneindige bootloop, hier geregistreerd door Günter Born

Bronnen: Borncity, via Bleeping Computersc


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows Server 2012 Standard NL

Microsoft Windows Server 2012 Standard NL

  • OEM
  • Nederlands
  • 64-bit
Niet verkrijgbaar
Microsoft Windows Server 2012 Standard R2 EN

Microsoft Windows Server 2012 Standard R2 EN

  • OEM
  • Engels
  • 64-bit
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0