CFO Nvidia belooft in 2e helft 2022 eigen doelen bevoorrading te halen

8 reacties

Nvidia verwacht in de tweede helft van 2022 weer een verbeterde bevoorrading te hebben van alle producten, zo laat cfo Colette Kress tegenover The Register weten. In tegenstelling tot haar statement van afgelopen december, richt de topvrouw van het bedrijf zich nu juist ook op andere producten zoals laptops en workstations, niet alleen consumenten-gpu's. Daarom blijft het vooralsnog niet duidelijk of een verbeterde beschikbaarheid van videokaarten reëel is.

We proberen natuurlijk genoeg voorraad te creëren voor dit kwartaal. Maar onze contracten zijn gemaakt op basis van lange termijnplannen. In veel gevallen zijn [die deals] voor een jaar of zelfs meerdere jaren in de toekomst.

In de tweede helft van 2022 verwachten we weer op schema te komen wat betreft onze algehele bevoorrading op basis van onze schattingen van wat we nodig gaan hebben.

Met deze verwoording benadrukt Kress dat de voorraden van gpu's en andere producten van Nvidia later dit jaar op schema liggen op basis van de verwachtingen van het bedrijf. Dat betekent niet per definitie dat de voorraden daarmee ook verbeteren. Ze benadrukt dat Nvidia ook met andere hardware rekening moet houden om het gehele ecosysteem te kunnen voorzien van onderdelen.

Vooralsnog kampt de gpu-sector met torenhoge prijzen vanwege grote chiptekorten en een daaropvolgend krap aanbod. Hier profiteert Nvidia onder de streep sterk van.


Nvidia verwacht binnenkort op schema te liggen wat betreft de bevoorrading van onder meer gpu's, maar wat het schema is wordt niet duidelijk. Het is dus nog afwachten of dat een verbeterde beschikbaarheid van videokaarten tot gevolg heeft

Bron: The Register

« Vorig bericht Volgend bericht »
0