Comcast behaalt symmetrische internetsnelheid van 4 Gbps met prototype 10G-kabelmodem

6 reacties

Comcast heeft naar eigen zeggen een succesvolle test uitgevoerd met een prototype 10G-kabelmodem, dat gebruiktmaakt van een full-duplex DOCSIS 4.0-soc (Data Over Cable Service Interface Specification). Volgens de Amerikaanse provider zal de voorgenoemde technologie worden ingezet om miljoenen huishoudens een internetsnelheid van meerdere gigabits per seconde te kunnen bieden.

In een persbericht meldt het bedrijf dat het door Broadcom gebouwde modem upload- en downloadsnelheden van meer dan 4 gigabits per seconde behaalt. Deze snelheden moeten naar verwachting aanzienlijk toenemen naarmate de ontwikkelaars de technologie verfijnen, aangezien DOCSIS 4.0 een gelijktijdige doorvoersnelheid van 10 Gbps (down) en 6 Gbps (up) mogelijk maakt.


Vanaf 28 januari zijn consumenten in Nederland niet meer verplicht om het modem van hun provider te gebruiken, wat uitgebreid wordt besproken in dit artikel.

Verder heeft Elad Nafshi, senior vice president bij Comcast, aan VentureBeat gemeld dat het bedrijf inmiddels alle onderdelen heeft getest die benodigd zijn om de 10G-netwerktechnologie te implementeren. Waar de experimenten tot dusver in labo’s hebben plaatsgevonden, kijkt men ernaar uit om de technologie in het veld uit te proberen.

Bronnen: Comcast, VentureBeat, CableLabs

« Vorig bericht Volgend bericht »
0