Asus en Gigabyte registreren RTX 3070 Ti 16 GB-videokaarten bij de EEC, introductie nabij?

10 reacties

Zowel Asus als Gigabyte hebben verschillende custom RTX 3070 Ti 16 GB-modellen geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie (EEC). Terwijl Nvidia in de loop van deze maand al de RTX 3090 Ti heeft onthuld en de RTX 3080 12 GB heeft uitgebracht, ziet het ernaar uit dat het groene kamp binnenkort nog een extra RTX 3000-desktopkaart zal introduceren. 

Begin december zijn er alvast zeven Gigabyte-sku’s gespot bij de EEC, die inmiddels zijn aangevuld door twee nieuwe modellen. In het geval van Asus gaat het om maar liefst 17 verschillende uitvoeringen, waaronder de Dual, TUF en Strix. Ze maken allemaal gebruik van 16 GB aan videogeheugen, ten opzichte van de huidige RTX 3070 Ti met 8 GB gddr6x.


De nieuwe modellen van Gigabyte (hierboven), gevolgd door de sku's van Asus.

Terwijl een dergelijke productregistratie geen bevestiging is dat deze kaarten daadwerkelijk op de markt gaan komen, is het een indicatie dat men bezig is met de ontwikkeling hiervan. Aangezien twee fabrikanten ondertussen hun eigen ontwerpen hebben geregistreerd, lijkt de komst van de vernieuwde RTX 3070 Ti wel een stuk waarschijnlijker. Volgens Igor’s Lab wordt deze gpu na het Chinese Nieuwjaar uitgebracht, dat op 1 februari plaatsvindt. 

In de wandelgangen wordt beweerd dat de RTX 3070 Ti 16 GB niet sneller zal zijn dan de reguliere variant. Naar verluidt blijft de hoeveelheid cuda-cores gelijk (6.144 stuks), ook de geheugenbus en -snelheid zou identiek zijn in vergelijking met zijn kleinere broer. Vanwege de verhoogde hoeveelheid vram wordt het tgp van 290 W waarschijnlijk wel opgedreven, het exacte stroomverbruik is echter niet bekend.

Bronnen: EEC (Gigabyte), (Asus), Momomo_us (Twitter), Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0