"Nvidia heeft productie van RTX 3090 Ti gepauzeerd" -Update

60 reacties

Volgens een bron in de industrie zijn er problemen met de productie van Nvidia's nieuwste vlaggenschip, de RTX 3090 Ti met een volledig ingeschakelde GA102. Deze kaart zou later deze maand beschikbaar moeten zijn bij de verschillende boardpartners. Nvidia zou deze leveranciers nu gevraagd hebben de productie van hun custom kaarten te pauzeren. De reden hiervan is onbekend, maar het is waarschijnlijk dat er niet genoeg gpu-chips geleverd kunnen worden.

Mogelijke redenen hiervoor zijn de aanhoudende chiptekorten, tegenvallende yields of een tot nu toe onopgemerkt probleem in het ontwerp. Hier is helaas nog geen informatie over bekend gemaakt. Als er meer gegevens openbaar komen zal dit bericht bijgewerkt worden.

Update 15/01/2022 21:15

VideoCardz heeft meer informatie rondom het uitstel van de 3090 Ti verkregen van hun bronnen. Deze bevestigen de geruchten en zeggen dat aan alle boardpartners gevraagd is de productie tijdelijk stop te zetten. Er zouden problemen zijn met de hardware en bios, meer details zijn nog niet bekend. Het is niet duidelijk of de reeds gefabriceerde borden gereviseerd moeten worden of dat Nvidia een oplossing levert. Het embargo dat voor deze week gepland stond en waarschijnlijk over de aankondiging ging is ook uitgesteld.

Bron: TweakTown

« Vorig bericht Volgend bericht »
0