De MP600 Pro LPX van Corsair is bedoeld om je PS5 een ssd-upgrade te geven

5 reacties

Als je in het gelukkige bezit bent van een PS5, dan heb je de mogelijkheid om de ssd van het apparaat te upgraden. De spelcomputer van Sony vereist een vlotte ssd. Corsair biedt nu een upgrademogelijkheid met een speciale variant van de MP600 Pro XT. Deze ssd wordt al langer verkocht, maar is nu in een nieuw variant op de markt gebracht.

De nieuwe MP600 Pro LPX heeft een slanker koelprofiel dan het eerder geïntroduceerde model. De koeler van het oorspronkelijke model is vrij hoog en dat kan op sommige moederborden voor uitdagingen zorgen en zeker bij de PlayStation 5. Daarvoor is het standaard model veel te hoog. De nieuwe LPX.

Technisch is de LPX precies hetzelfde: ook hier wordt het 176-laags Micron TLC NAND toegepast en ook vind je op de printplaat een Phison E18. Dat betekent dat de ssd in staat is om via het pci-express 4.0-protocol te communiceren. Volgens de specificaties van Corsair is deze combinatie in staat op 7100 MB/s te lezen en te schrijven op 6800 MB/s. Corsair biedt vijf jaar garantie.

Terug naar de koeler: bij de LPX is de ssd in totaal 1,1 cm hoog. Leg je de maatlaat langs de XT, dan kom je op 1,9cm. De PlayStation-versie is in vier varianten verkrijgbaar: 500 GB, 1TB, 2TB en 4TB. Bij de XT ontbreekt de 500 GB grote variant in het programma. 

De LPX zou iets goedkoper moeten worden: de 500GB kost 120 euro, de 1TB 210, 410 euro ben je kwijt voor de 2TB en er moet 985 euro uit de portemonnee voor de grootste versie met 4TB.

Bron: Corsair

« Vorig bericht Volgend bericht »
0