Adoptie iOS 15 tot nu toe verslagen door zijn voorganger

10 reacties

In juni vorig jaar werd het besturingssysteem iOS 15 voor iPhones en iPads aangekondigd. Inmiddels is de software geïnstalleerd op respectievelijk 70 en 60 procent van de compatibele toestellen die de afgelopen vier jaar op de markt zijn gebracht. De adoptiegraad ligt echter lager dan een jaar geleden tijdens de aankondiging van iOS 14. In januari 2021 was namelijk 81 procent van de compatibele iPhones en iPads reeds geüpdatet naar iOS 14.

De statistieken over dit onderwerp komen rechtstreeks van Apple. Daarin zien we dat 72 procent van alle iPhones van de XS tot de nieuwste 13-serie gebruikmaakt van iOS 15. Voor de iPads ligt dat op 67 procent (iPadOS 15). Dat klinkt hoog, maar is nog altijd lager dan adoptiegraad voor iOS 14 in januari 2022, dat toentertijd op 81 procent lag.

Voor alle in aanmerking komende iPads ziet het er nog slechter uit, wanneer je ziet dat meer dan de helft nog op oude software draait.

De lagere acceptatiegraad kan te verklaren zijn door het feit dat Apple de toegang tot de nieuwste beveiligingspatches niet langer beperkt tot de nieuwste firmware-upgrades. Ook de weerstand tegen de omstreden functie csam zou daarbij hebben kunnen bijgedragen.

Bronnen: Apple, GSM Arena

« Vorig bericht Volgend bericht »
0