Lancom OW-602 levert WiFi 6 in veeleisende omgevingen

0 reacties

Een nieuw access point van Lancom moet voorzien in de vraag naar professionele wifi 6-apparatuur voor omgevingen met een klein tot middelgroot aantal gebruikers. De OW-602 is geschikt voor buiten en komt met een reeks aan beveiligings- en beheerfuncties via de Management Cloud of de webinterface.

Op de banden van 2,4 en 5 gigahertz kan maximaal 575 en 1.200Mb/s aan data verstuurd worden. Vanaf februari 2022 is ondersteuning voor punt-tot-punt en punt-tot-multipunt gepland. De ingebouwde Bluetooth Low Energy-radiomodule maakt het mogelijk bezoekers te tellen of assets te volgen. Er zijn verschillende beveiligingsfuncties waaronder wpa2 en 3 voor persoonlijk en zakelijk gebruik. De producten van Lancom zijn door het label IT Security made in Germany vrij van achterdeurtjes en geschikt voor het verwerken van gevoelige data onder de AVG.

Het dashboard in de WEBconfig-interface toont de wlan-status en maakt de configuratie van meerdere netwerken of ssid's mogelijk. Er kunnen maximaal 4096 virtuele lan's aangemaakt worden.  Via de LMC-cloud verloopt de configuratie volledig automatisch met behulp van Software Defined Networking of SDN. Ook bediening met een wlan-controller of virtueel via een Lancom vRouter is mogelijk.
 
Tot twee jaar na de laatste verkoopdatum van het product worden gratis beveiligings- en functie-updates geleverd, als de garantieperiode dan nog niet afgelopen is kan dit uitlopen tot vijf jaar. Kritieke veiligheidsfixes en ondersteuning loopt daarna nog langer door.

Er zijn twee gigabit Ethernet-poorten die afgedekt worden met een waterwerende kabeldoorvoer. De LAN2-connector wordt geleverd met een voorgeïnstalleerde dummy-plug om zo beschermd te zijn tegen vocht als slechts één kabel wordt gebruikt. Er zijn vier type N antenne-connectors aanwezig. Er worden twee omnidirectionele antennes elk voor 2,4 en 5 gigahertz meegeleverd. Optioneel kan ook gebruik gemaakt worden van sectorantennes voor gerichte dekking. 

Het access point heeft een ip67-certificering voor stof- en waterbestendigheid en is bestand tegen temperaturen van -30 to 65 graden Celsius. De stroomvoorziening op basis van van PoE 802.3at verloopt via een PoE-switch of een optionele PoE-injector. Onderdelen voor mast- of wandmontage worden meegeleverd. De Lancom OW-602 is per direct te koop voor 749 euro met drie jaar garantie, uit te breiden tot  vijf jaar. De optionele PoE++ Injector kan voor 109 aangeschaft worden, weerbestendige Ethernet-kabels van 15 of 30 meter gaan voor minimaal 49 euro over de toonbank.

Bron: Lancom

« Vorig bericht Volgend bericht »
0