MediaTek Dimensity 9000 engineering sample presteert beter dan Snapdragon 8 Gen 1 met lager energieverbruik

3 reacties

YouTuber Geekerwan heeft de MediaTek Dimensity 9000 SoC naast de Snapdragon 8 Gen 1 gelegd en constateert dat de eerste de laatste gemakkelijk verslaat in cpu-tests.

Geekerwan heeft voor zijn vergelijkingstest een MediaTek Dimensity 9000 prototype smartphone weten te ontvangen van de Taiwanese chipmaker, waarbij aangetekend dat de telefoon in kwestie niet meer is dan een samenraapsel van printplaten en een scherm zonder koelmechanisme. Het toestel start echter wel Android op en geeft een beeld van waar de Dimensity 9000 toe in staat is in benchmarks en real-world tests.

Beginnend met Geekbench, weet de SoC single en multi-core scores van 1.287 en 4.474 te behalen. De eerste is nipt boven de Snapdragon Gen 1's single-core score, maar de laatste is bijna 17% meer. De 9000 overtreft de A14 Bionic in multi-core prestaties, maar slaagt er niet in om de A15 te verslaan.

Het werd door velen al voorspeld dat de 9000 sterk zou kunnen gaan profiteren van TSMC's 4nm node en wordt bewaarheid met het stroomverbruik van de chipset. De chipset verbruikte slechts 9,8 W voor alle kernen bij piekbelasting en 3,5 W voor een enkele kern, wat aanzienlijk minder is dan de Snapdragon 8 Gen 1 die 11,2 W verbruikt (4,2 W voor een enkele kern).

Qualcomm slaat echter terug waar het de gpu betreft. Zo weet de Adreno 730 van de Snapdragon 8 Gen 1, zij het minmaal, de prestaties van de ARM Mali G710-MC10 van de Mediatek Dimensity 9000 te overtreffen. Dit resultaat wordt gerepliceerd in een Genshin Impact test, waar de gpu van ARM het aflegt tegen het silicium van Qualcomm. De MediaTek SoC gebruikt echter dan weer wel aanzienlijk minder stroom.

Bron: Notebookcheck

« Vorig bericht Volgend bericht »
0