Windows 11 third-party widgets mogelijk aangeboden via Microsoft Store

4 reacties

Microsoft's Windows-team staat mogelijk op het punt een ergernis met betrekking tot zijn impopulaire widget-venster in Windows 11 aan te pakken, door widget-integratie van derden toe te gaan staan.

Nadat het bedrijf de widgetvensters Nieuws en Weer op verschillende plaatsen in Windows 10 en 11 is gaan plaatsen, hebben veel gebruikers de functionaliteit ofwel uitgeschakeld of geklaagd over de nutteloosheid ervan voor hun werkprocessen.

Toch ziet een gematigder deel van Windows-gebruikers wel enig potentieel in het Nieuws en Weer widgetgebied, waarbij aangetekend dat men Microsoft dan vooral vraagt om een gulden middenweg te gaan bewandelen. Screenshots, verzameld door Fire Cube Studios en gedeeld via Twitter, lijken erop te duiden dat Microsoft deels hieraan lijkt te willen beantwoorden door binnenkort officieel de ondersteuning van widgets van derden toe te gaan staan.

Hoewel Microsoft nog officieel in moet gaan op de claims van FireCube, lijken de screenies erop te duiden dat ontwikkelaars in staat zullen zijn om app-informatie over te dragen van apps die worden goedgekeurd in de Microsoft Store naar het Nieuws en Weer-deelvenster. Dit proces lijkt vergelijkbaar met de gang van zaken rondom een reguliere Microsoft Store app.

Bronnen: Onmsft, Twitter

« Vorig bericht Volgend bericht »
0