Mini-PC's van Asus met Intel-CPU's kunnen vier 4K-schermen aansturen -Update

5 reacties

Terwijl de PN64 met een Intel-cpu van de 12e generatie tot het tweede kwartaal van 2022 op zich laat wachten brengt Asus nog een mini-pc met de voorgaande serie processors op de markt, in de vorm van de PL63. Deze beschikt volgens de productpagina van de Amerikaanse retailer Newegg over een Core i5-1135G7 met vier rekenkernen, Iris Xe-graphics en maximaal 32 gigabyte ram in twee ddr4-2400 so-dimm-sleuven.


De Asus PL63 en PN80 mini-pc's.

Op de productpagina van Asus die net online is gezet wordt ook een niet nader gespecificeerde i7 genoemd als optie, naast een barebone zonder cpu, ram en opslag. In de complete modellen kan een ssd tot vier terabyte worden geplaatst. Qua connectiviteit is er wifi 6 en Bluetooth 5.0, met twee connectors voor wifi-antennes aan de achterkant. Er zijn vier type-a usb 3.2 gen 2-poorten aanwezig, met nogmaals twee type-c-connectors op dezelfde snelheid die optioneel geüpgrade kunnen worden naar Thunderbolt 4. Verder is er 2,5 gigabit Ethernet, hdmi, DisplayPort en audio.


De barebones-versie kost 500 Amrikaanse dollar en komt zonder besturingssysteem. De kant-en-klare versies lopen van 650 tot 1300USD in verschillende configuraties op het gebied van geheugen, opslag en poorten. De 90W-adapter wordt meegeleverd, net als een vesa-beugel voor bevestiging aan de achterkant van een monitor. Asus heeft aan Hardware Info meegedeeld dat dit product op aanvraag in de Benelux leverbaar zal zijn.


Beide modellen kunnen vier 4K-schermen aansturen dankzij hdmi, DP en usb-c DP-modus.

De PN80 is iets groter en heeft het voedingsblok ingebouwd. Ook hier wordt een elfde generatie processor van Intel gebruikt. Deze heeft ruimte voor vier schijven in totaal, waarvan twee ssd's via nvme en twee sata-hdd's. Ook hier ontbreekt tweemaal Thunderbolt niet, en naast de standaard i/o-opties zijn ook een sd-kaartlezer en een configurabele poort aanwezig. Helaas zijn van dit model nog geen prijzen of beschikbaarheidsdatum bekend. We hebben bij Asus nagevraagd of dit model ook in de Benelux verkrijgbaar zal zijn, zodra daar meer over bekend is zal dit bericht bijgewerkt worden.

Update 20/01/2022 15:24

Asus heeft aan ons bekend gemaakt dat ook dit product op aanvraag in de Benelux leverbaar zal zijn.


Bron: Liliputing

« Vorig bericht Volgend bericht »
0