Windows 11-preview bevat spraakbesturing voor toetsenbord

0 reacties

Build 22538 van Windows 11 is uitgebracht in het Dev-kanaal voor Insiders en komt naast de gebruikelijke lijst aan bugfixes en kleine aanpassingen met een belangrijke nieuwe functie voor spraakbesturing. De functionaliteit die in december 2021 debuteerde met build 22518 is uitgebreid met bediening voor het virtuele toetsenbord.

Zoals ook met de eerdere functies krijgt elke knop een nummer waarmee deze bediend kan worden. Zo kunnen alle letters, cijfers en leestekens maar ook emoji's en andere symbolen ingevoerd worden. Tijdens het gebruik van het aanraaktoetsenbord kunnen enkel de commando's gebruikt worden om stembediening in of uit te schakelen en het toetsenbord te gebruiken of dicht te klappen. Verder wordt het mogelijk om Speech Packs te downloaden uit de Microsoft Store om betere, device-gebaseerde spraakherkenning te realiseren met betere transcripties.

De eerste stembedieningsfuncties lijken overgenomen te zijn van Dragon, de spraakherkennings-app van Nuance. Dit bedrijf heeft Siri ontwikkeld en is voor 20 miljard USD opgekocht door Microsoft. De toetsenbordaansturing is echter volledig nieuw.

Bron: TechRadar


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 11 Home DVD (NL)

Microsoft Windows 11 Home DVD (NL)

€ 75,00

7 winkels
Microsoft Windows 11 Pro (NL)

Microsoft Windows 11 Pro (NL)

€ 49,99

7 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0