Aantal geleverde videokaarten China flink gedaald in december

10 reacties

Chinese bronnen melden dat in december significant minder grafische kaarten voor desktop's zijn geleverd dan in de maand daarvoor. De grootste daling qua volume is voor de kaarten van Gigabyte en het gaming-submerk Aorus, met een schatting van maar liefst 40 procent. Colorful is de grootste leverancier in China en levert ook een flinke bijdrage aan de daling. Asus, dat op de tweede plek staat, noteert slechts een kleine daling.


Board Channels heeft de data in een grafiek gezet, die door MyDrivers als eerste gepubliceerd is.

Naast covid kan ook het aankomende Chinese Nieuwjaar dat op 1 februari valt zou een mogelijke reden zijn. Fabrikanten zouden voorraad opsparen om deze rondom de feestdagen duurder te verkopen. Taiwanese fabrikanten zoals Gigabyte en MSI kunnen buiten China hogere prijzen vragen, wat de voorraadverdeling ten nadele van het land kan verschuiven. ASRock zag in de zomer van 2021 de vraag voor mining-producten in het land dalen dankzij de cryptomaatregelen, wat de prijzen ook verlaagt. Ook de onlangs ingevoerde limieten wat betreft schermtijd voor jongeren kunnen de vraag naar gamingcomponenten verlagen.

Als de grote aantallen gpu's die nu niet verkocht zijn verplaatst worden naar andere markten zou dit een klein positief effect kunnen hebben op de prijzen en voorraden in Europa en Amerika. Het is nog afwachten of dit zichtbaar zal worden voor de consument.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0