Nieuwe Thor II 1000W Titanium-voeding van Asus is beschikbaar

12 reacties

Asus heeft de verwachte beschikbaarheidsdata van de in oktober 2021 onthulde voedingen bekendgemaakt. Deze modellen uit de Thor II-serie zijn iets vertraagd, volgens de eerste aankondiging hadden de psu's al op de markt moeten zijn. Het gaat om modellen van 850, 1000 en 1200 watt met een 80+ Titanium efficiëntie-rating en een 1600W Platinum-versie.

De voedingen worden gekoeld door een ventilator van 135mm die in combinatie met grote heatsinks het gemiddelde geluidsniveau op 15 decibel moet houden. Als de belasting lager dan 50 procent is wordt de fan volledig uitgeschakeld. Er is een oled-display ingebouwd voor de nodige visuele accenten en het weergeven van het verbruikte vermogen indien de voeding niet onder een kap zit verstopt.

De RoG Thor Platinum II 1000W is per direct beschikbaar en heeft een adviesprijs van 360 euro, hoewel deze op de twee websites(1, 2) waar de psu te vinden is ruimschoots wordt overschreden. De overige drie modellen komen volgens Asus nog dit kwartaal op de markt. Uitgezonderd de 850W-versie van 16 centimeter zijn alle voedingen 19 cm lang. De rgb-verlichting en het oled-scherm krijgen drie jaar garantie, alle onderdelen die wél essentieel zijn voor het functioneren van de voeding komen met 10 jaar garantie.

Er wordt een kabeltas voor de resterende, gesleevde bedrading meegeleverd, evenals een 12-pins MicroFit-adapterkabel voor compatibiliteit met toekomstige pcie 5.0-kaarten. Deze kan 450 watt leveren, voor de volledige 600 watt zijn de vier extra pinnetjes aan de bovenkant benodigd zoals bij de kortgeleden aangekondigde sfx-l-voedingen in de Loki-lijn.

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0