Logitech brengt met POP-producten muis en keyboard met een twist op de markt

11 reacties

Een toetsenbord en muis horen bij een computer. Vaak zijn ze zwart, af en toe wit en soms zijn ze voorzien van verlichting. Met de nieuwe POP-serie brengt Logitech een nieuwe serie producten op de markt met een ander uiterlijk dan we tot nu toe van het merk gewend waren. Om eerlijk te zijn: you hate it or you love it, opvallend is het zeker wel.

Het merk wil een andere doelgroep aanspreken dan het doorgaans doet. Dat zouden jongere gebruikers kunnen zijn, maar ook mensen die gewoon eens wat anders dan anders willen en misschien door het gebruik van deze producten een statement willen geven.

Een toetsenbord met verrassingen

De kleuren hebben een beetje weg van snoep. De kleurcombinaties voor de toetsenborden zijn: geel, zwart, grijs en goud of blauw, zwart, wit en een model met roze tinten.Bij de toetsenborden is er ook een muis beschikbaar in de bijpassende kleuren. We zijn al even aan de slag gegaan met deze nieuwe producten.

Wanneer je het keyboard bekijkt dan valt direct op dat de toetsen op ‘steeltjes’ lijken te staan. Dat komt omdat het een mechanisch toetsenbord is met ‘brown’. Net als bij veel op gamers gerichte toetsenborden kun je de ronde keycaps dus afnemen en op een andere plek op het keyboard plaatsen. Dit geeft je een flink aantal mogelijkheden. Via de Logitech Options-software kun je toetsen namelijk een andere functie geven.

Let op:
In Nederland gaat Logitech de POP-modellen alleen in ISO-uitvoering verkopen, dus met de grote entertoets. 

Standaard heeft het merk de rechter rij met toetsen bedacht om te gebruiken als smileys, gezien de bedachte doelgroep een passende keuze. Je kunt die functie veranderen en  toetsen gebruiken als macro-toets of bijvoorbeeld je favoriete website te openen. Helaas biedt Logitech (nog) geen losse toetsen, stickers of 3D-modellen voor de toetsen aan om het keyboard nog wat individueler te maken. De keyboards die in Nederland geleverd gaan worden hebben, de ANSI-layout. Helaas is het niet mogelijk om de knopjes eraf te halen en er zelf een layout volgens de ISO-stijl van te maken.

In de praktijk is dit best handig. De POP Keys maakt draadloos verbinding met je systeem. Daarvoor kun je gebruikmaken van Bluetooth en/of Bolt. Net als de luxe MX Keys kun je dit toetsenbord koppelen met verschillende apparaten. Via functietoets 1-3 kun je schakelen tussen bijvoorbeeld je pc, laptop en smartphone. Ondanks de relatief hoge prijs biedt de POP Keys geen ingebouwde verlichting. Gezien de doelgroep en het opvallende uiterlijk had rgb-verlichting niet misstaan. Dit draadloze toetsenbord wordt gevoed via een AAA-batterij, naast het feit dat dit een mechanisch toetsenbord is, is dat ook een verschil met de MX Keys en MX Keys mini van Logitech, die beide voorzien zijn van een ingebouwde usb-c gevoede accu.  

De ronde keycaps zorgen voor een uiterlijk dat een beetje lijkt op dat van een ouderwetse typemachine. Maar het vraagt best wat gewenning om trefzeker mee te werken.
De Keys lijken ontworpen te zijn om meegenomen te worden. Een nadeel kan dan het vrij hoge gewicht zijn: het compacte toetsenbordje weegt bijna 800 gram en dat is best zwaar. Zeker als je het in combinatie met een kleine laptop of tablet wil gebruiken. De POP keys komen voor 100 euro in de winkel te liggen. Dat is voor de doelgroep, wellicht een hoge prijs.

Stille muis

De muis volgt de kleuren van het toetsenbord. Waar het toetsenbord met een prijs van 99 euro duidelijk wat hoger gepositioneerd wordt, is de muis wat goedkoper. Logitech heeft hiervoor een adviesprijs van 35 euro bepaald.

De compacte vorm van de muis maakt hem geschikt voor kleinere handen. Net als het keyboard kun je hem gebruiken met drie verschillende apparaten met Logitech Bolt en/of Bluetooth. Bij het toetsenbord krijg je een Bolt-ontvanger voor usb meegeleverd, bij de muis niet.


De mogelijkheden van de muis zijn vergelijkbaar met veel andere muizen van dit merk. Het scrollwieltje kun je een free spin geven en onder het scrollwieltje vind je een extra knop die je via de Logitech beheersoftware Options kunt configureren. Ook deze muis wordt via een batterij gevoed en weegt in totaal 82 gram. De muis heeft geen bijzondere functionaliteiten, behalve dan het sprekende uiterlijk. In de praktijk valt op dat de knoppen behoorlijk stil zijn. Zeker als je het met bijvoorbeeld de MX Master 3-muis van hetzelfde merk vergelijkt.

Bureaumat

Als je het hele bureau in stijl wil hebben, biedt Logitech ook een bijpassende mat aan. Deze is 30 x 70cm grot en gemaakt van gemaakt van PET-flessen. De randen en hoeken zijn met een platte steek afgewerkt, hierdoor zou voorkomen worden dat de hoeken omvouwen en de mat netjes blijven liggen. De mat gaat 20 euro kosten.

Bron: Logitech


6 besproken producten

« Vorig bericht Volgend bericht »
0