Een indruk van Microsoft Andromeda OS, dat nooit op de markt kwam

4 reacties

Een jaar of vier geleden werkte Microsoft aan Andromeda OS: een besturingssysteem bedoeld voor een telefoon met twee schermen. Windows Central heeft een Nokia Lumia 950 smartphone te pakken gekregen, met een vroege versie van het besturingssysteem en geeft in een video een demonstratie van het besturingssysteem.


Voor de duidelijkheid: de ontwikkeling van Andromeda OS is gestopt. Microsoft heeft nu de Surface Duo op basis van Android en werkt aan toekomstige modellen van deze telefoon. De versie van Andromeda OS die je op de Lumia 950 in onderstaande video ziet, is niet af. Wel wordt duidelijk dat Microsoft het gebruik van een stylus centraal stelde. Heel opvallend is dat het lock-screen gebruikt kan worden voor het maken van notities.

Centraal staat een app met de naam Journal: een app waarin notities, afbeeldingen en 3d-objecten gebruikt kunnen worden. Na het bekijken van de video wordt duidelijk dat veel van de ideeën van Andromeda OS uiteindelijk in Windows 11 en de Surface Duo terecht zijn gekomen.Bron: Windows Central

« Vorig bericht Volgend bericht »
0