Moederbedrijf Volvo en Polestar wil in smartphonemarkt stappen

7 reacties

De Chinese fabrikanten krijgen steeds meer vaste grond onder voeten in de automarkt. Een van die bedrijven is Geely. Die naam is misschien wel wat minder bekend, dat geldt echter niet voor de merken die het bezit: Volvo en Polestar maken namelijk onderdeel uit van het bedrijf. Dat geldt ook voor het relatief nieuwe merk Lynk & Co. 


Polestar maakt onderdeel uit van Geely.

Met een investering van 10 miljard yuan (1,39 miljard euro) heeft het bedrijf nu stappen gezet om zich serieus in de smartphonemarkt te gaan mengen. Deze investering heeft het gedaan in Meizu, een bedrijf dat in China een behoorlijk marktaandeel heeft. Meizu heeft veel bekendheid gekregen door luxe modellen met opvallende ontwerpen op de markt te brengen. Het vermoeden bestaat dat Geely, Meizu geheel wil gaan overnemen. 

Dit jaar wil het bedrijf zich richten op het introduceren van een aantal high-end modellen op basis van de techniek van Qualcomm. Op het Chinese Weibo zijn al renders van de nieuwe Meizu 19-serie gespot, die wel wat stijlkenmerken hebben van Samsung en OnePlus. Wat de investering van Geely in Meizu voor gevolgen gaat hebben is nog niet duidelijk, maar wel heeft  de nieuwe investeerder een aantal zeer bekende merknamen in huis.

Bronnen: Song Jingting via Weibo, Huang Quban via Weibo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0