Gurman: nieuwe iPhone SE en iPad Air deze lente op komst

0 reacties

Apple gaat dit voorjaar een nieuwe iPhone SE en een vernieuwde iPad Air uitbrengen, zo voorspelt analist Mark Gurman. De nieuwe smart-devices worden vermoedelijk aangekondigd op het evenement in maart of april van dit jaar waar Gurman eerder al over sprak. Ook zou Apple in het najaar zijn 'breedste scala aan nieuwe producten ooit' introduceren in het najaar van 2022.

De analist verwacht dat de vernieuwde iPad uitgerust zal worden met de A15 Bionic-soc, die we kennen uit de iPhone 13-serie. Over verdere wijzigingen, zoals bij de behuizing, is nog weinig duidelijk. Gurman denkt wel dat er dit jaar een iPad Pro met een aangepast ontwerp uit zal worden gebracht, maar dit apparaat verwacht hij pas later.


De huidige iPad Air komt uit 2020.

Het vermoeden dat er in de lente alleen een refresh voor de iPad Air wordt aangekondigd sluit echter niet goed aan bij de registraties bij de Euraziatische Economische Commissie die afgelopen week werden ontdekt. Hierin werden drie iPhone-modellen gemeld, en liefst negen iPads.

Waar de drie iPhone-typenummers waarschijnlijk overeenkomen met uitvoeringen van de nieuwe iPhone SE lijkt negen varianten van de iPad Air te veel. Dit kan er dus op wijzen dat Apple meer dan alleen de iPad Air zal gaan tonen.

Verder beweert Gurman op basis van niet verder benoemde bronnen dat Apple dit najaar veel nieuwe producten gaat aankondigen — de meeste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting gaat het om (wederom) vier nieuwe mainstream-iPhones, een nieuwe Mac Pro, MacBook Air, iMac en instapmodel MacBook Pro, plus iPad (Pro's), AirPods Pro en drie nieuwe Apple Watches.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0