SSD-prijzen blijven komende maanden licht dalen, volgens marktanalist

7 reacties

Naar verwachting zullen de prijzen van ssd's en ander flash-opslag de komende maanden licht blijven dalen. Analysebureau TrendForce heeft zijn voorspellingen voor het eerste kwartaal van 2022 licht herzien. In vergelijking met de originele verwachtingen zal de prijsdaling vermoedelijk iets afvlakken.

Waar aanvankelijk werd gedacht dat ssd's op de consumentenmarkt 5 tot 10 procent goedkoper zouden worden, is dit nu bijgesteld naar 3 tot 8 procent. Door een lockdown in de Chinese stad Xi'an, waar onder andere Samsung een grote nand-fabriek heeft staan, wilde het Koreaanse bedrijf zijn prijzen aanvankelijk gaan verhogen

Vandaag is de lockdown in Xi'an echter ten einde gekomen en zijn de vooruitzichten relatief goed. Daarnaast hebben de maatregelen betrekkelijk weinig invloed gehad op de productie, en hebben fabrikanten volgens TrendForce nog veel nand op voorraad. Dit alles zorgt ervoor dat de prijzen toch licht zullen dalen.

In de Benelux lijken de prijzen van ssd's de afgelopen maanden vrijwel ongewijzigd. Met uitzondering van enkele dips eind november, die we toe kunnen schrijven aan Black Friday, zijn de populairste schijven in onze Productvergelijker stabiel gebleven qua prijs.

Verder voorziet TrendForce dat emmc- en ufs-geheugen 5 tot 10 procent in prijs zullen dalen dankzij een lage vraag naar smartphones. Ook ssd's voor de servermarkt worden naar verwachting iets goedkoper.

Bronnen: Trendforce, Micron (foto)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0