Meta’s AI-supercomputer tot 20 keer sneller dan voorganger dankzij 6.080 Nvidia A100-GPU’s

13 reacties

Meta heeft de AI Research SuperCluster (RSC) aangekondigd. Het bedrijf wil de supercomputer gebruiken om nieuwe en betere AI-modellen te bouwen die onder meer van triljoenen voorbeelden kunnen leren, in honderden verschillende talen kunnen werken en nieuwe ar-tools kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk moet het systeem bijdragen aan de bouw van de Metaverse, waar AI-gestuurde toepassingen en producten een belangrijke rol zullen spelen.


RSC is uitgerust met 231 petabyte aan opslag.

Momenteel bestaat de supercomputer uit 760 Nvidia DGX A100-systemen. Elk systeem beschikt over acht gelijknamige A100-gpu’s, wat een totaal van 6.080 acceleratoren oplevert. Hierdoor moet RSC tot 20 keer sneller zijn dan zijn voorganger, afhankelijk van de exacte workload. In de loop van 2022 wordt de capaciteit uitgebreid naar 16.000 A100’s, waardoor het de snelste AI-supercomputer ter wereld moet worden - met bijna 5 exaflops aan rekenkracht.

In het kader van privacy en beveiliging meldt het bedrijf achter Facebook dat RSC is geïsoleerd van ‘het grotere internet’. Zonder rechtstreekse inkomende of uitgaande verbindingen, kan data enkel doorheen de interne datacentra stromen. Daarnaast is de verbinding tussen de opslagsystemen en de acceleratoren voorzien van end-to-end encryptie en wordt er voortdurend gecontroleerd of er aan de strenge eisen wordt voldaan.

Bron: Meta

« Vorig bericht Volgend bericht »
0