Eerste custom RTX 3050-kaarten gespot bij Litouwse en Japanse webshops: van 419 tot 492 euro

46 reacties

Bij de aankondiging van de RTX 3050 heeft Nvidia aangegeven dat de instapkaart vanaf donderdag 27 januari moet beschikbaar zijn. Inmiddels is de jongste RTX 3000-telg alvast gespot bij verschillende webshops, waardoor we een eerste indicatie krijgen van het mogelijke prijspunt.

Zo is de Gaming OC-editie van Gigabyte opgedoken bij Kilobaitas. De Litouwse retailer vraagt maar liefst 492 euro, wat een pak meer is dan de adviesprijs van 249 dollar. Inmiddels is de kaart niet meer beschikbaar, al heeft Videocardz wel een screenshot kunnen maken van de productpagina. Daarnaast heeft de Twitteraar Momomo_us twee Asus-modellen ontdekt bij Amazon Japan, die voor 419 en 487 euro van eigenaar moeten wisselen.

Overmorgen zullen we zien wat voor prijzen er gehanteerd gaan worden in de Benelux, terwijl het reviewembargo naar verwachting een dag vroeger verloopt (woensdag 26 januari). In de wandelgangen wordt beweerd dat de initiële voorraad hoger zou liggen ten opzichte van de RTX 3060 en 3060 Ti, daarnaast zou de RTX 3050 niet interessant zijn voor cryptominers. Verder geven enkele 3DMark-benchmarks aan dat de lager gesegmenteerde Ampere-kaart het prestatieniveau van de GTX 1660 Ti evenaart, terwijl hij een kwart sneller moet zijn dan de recent uitgebrachte RX 6500 XT van AMD.

Bronnen: Videocardz, Momomo_us (Twitter), Kilobaitas

« Vorig bericht Volgend bericht »
0