Quake II RTX-remaster krijgt nog meer grafische snufjes met HDR en AMD's FSR

7 reacties

Quake II (1997) kreeg in 2019 al een grafische remaster met raytracing en ontwikkelaar Lightspeed Studios voegt met patch 1.6.0 nog meer grafische verbeteringen aan de game toe, zo meldt TechSpot. Naast een hoop bugfixes en tweaks krijgt de gratis rtx-showcase van Nvidia ondersteuning voor high dynamic range-kleuren en AMD's FidelityFX Super Resolution. De eerste drie levels van de game en de nieuwe grafische instellingen zijn nu beschikbaar via Steam.

Opvallend genoeg heeft de shooter nog geen ondersteuning voor dlss, ondanks het feit dat het spel door Nvidia wordt uitgegeven. Het probleem zit hem volgens de ontwikkelaar in de licentie van de game. Quake II RTX gebruikt een General Public License waardoor iedereen de broncode van de game mag gebruiken, veranderen en distribueren, mits onder dezelfde licentie. AMD bracht fsr als open-sourceprogramma uit terwijl dlss een afgeschermde technologie is. 

Update 26-1-2021 15:32: De oorspronkelijke titel en inleiding suggereerden dat Quake II RTX volledig gratis was. De game is daarentegen als demo bedoeld en moet na de eerste drie levels aangeschaft worden.

Bron: TechSpot

« Vorig bericht Volgend bericht »
0