B2-revisie Ryzen 5000 lijkt beter te overklokken met lagere voltages

5 reacties

AMD stelde in mei 2021 bij de aankondiging van de volgende revisie van de Ryzen 5000-serie dat deze geen prestatieverbeteringen met zich mee zou brengen. De extreme overklokker Shamino heeft nu resultaten behaald die anders beweren, aldus de Chinese website Min.news. Hij stelde een Ryzen 9 5900 met de B2-stepping op de proef en ontdekte enkele mogelijke verbeteringen.

Met behulp van vloeistofkoeling werd een maximale frequentie van 5,15 gigahertz behaald, wat geen grote stap is ten opzichte van de B0-modellen. Wat wel indrukwekkend is zijn de temperatuur en het stroomverbruik. Er is namelijk een reductie van 9 graden Celsius bij een stroomverbruik dat 30 watt lager ligt. In Prime95 werd een maximale multicore-boost genoteerd die 60 megahertz hoger liggen.

Ook de geheugensnelheden zijn verbeterd, met ondersteunde transfer rates tot ddr4-4100 zonder problemen. Hoewel het aantal geteste B2-chips laag is lijken de prestatieverbeteringen op alle modellen aanwezig te zijn. Via CPU-Z kan de stepping gecontroleerd worden, bijna alle Zen 3-processors die op dit moment geproduceerd worden vallen daaronder. Er is geen bios-update nodig en de cpu's zijn compatibel met alle Ryzen 5000-ondersteunende moederborden.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0