Rambus kondigt PCIe 6.0-controller voor SoC's en ASIC's aan

2 reacties

Terwijl de eerste series pcie 5.0-ssd's onthuld worden en de pcie 6.0-specificatie net officieel is vastgesteld kondigt de Amerikaanse fabrikant Rambus de directe beschikbaarheid van zijn PCI Express 6.0 Controller aan. Deze biedt ondersteuning voor snelheden tot 64 gigatransfers per seconde en is te integreren in system-on-a-chips, asic's en fpga's. Er is een Integrity and Data Encryption-module die de pcie-verbindingen moet monitoren en beschermen tegen fysieke aanvallen. Chief operating officer Sean Fan: "De snelle vooruitgang van AI/ML en data-intensieve workloads vereisen dat we hogere data rate-ooplossingen blijven aanbieden met de beste latency, stroomverbruik en oppervlakte."

De controller is configurabel en schaalbaar opgezet voor verschillende layouts en busbreedtes, en compatibel met pcie 5.0, 4.0, 3.1 en 3.0. Er is ondersteuning voor versie 6.x van de PHY Interface for PCI Express of PIPE-specificatie, Forward Error Correcting en PAM4-signalen, waarbij elke puls vier in plaats van twee waarden kan hebben. Hierdoor wordt de doorvoersnelheid verdubbeld zonder de klokfrequentie nog verder te verhogen. Er wordt een grafische gebruikersinterface meegeleverd waarmee klanten de controller aan kunnen passen door parameters in- en uit te schakelen of te finetunen.

In maart 2021 kondigde Synopsis ook al een pcie 6.0-controller en bijbehorende fysieke laag aan, nog voor de specificatie officieel was vastgesteld.

Bron: TechPowerUp

« Vorig bericht Volgend bericht »
0