Ontsnapte robotstofzuigers gaan op avontuur en worden sensatie op sociale media

4 reacties

Robotstofzuigers zullen doorgaans hun hele bestaan doorbrengen in een enkel gebouw en lijken daarom iedere kans te willen grijpen om ervandoor te gaan. Dat gebeurde recent in Engeland en Oostenrijk; de robotslaven van respectievelijk het Travelodge-hotel in Orchard Park en delicatessenwinkel Wieselburg in de gelijknamige stad zagen de kans schoon om de spreekwoordelijke benen te nemen. Beide stofzuigers zijn ondertussen weer terecht. Terug naar karpetten ontdoen van stof en zand, jullie!

De robotstofzuiger van hotel Orchard Park ging donderdag op avontuur en werd een dag later door een menselijke collega schoonmaker gevonden in de bosjes. "Het heeft geen natuurlijke vijand," zo schrijft iemand op Reddit.

Voor de robotstofzuiger van de delicatessenwinkel in Wieselburg verliep het avontuur iets traumatischer. Nadat Fluffy, zoals de robotische schoonmaker heet, heel de stoep geveegd had werd het door een passant uiteindelijk in de container gegooid. Tijdens de vermissing werd het apparaat een kleine legende in het 4400 inwoners tellende dorp. Op Facebook werd Fluffy als vermist opgegeven en dat bericht werd 100.000 keer bekeken.

Eenmaal herenigd met Fluffy's baas, bleek dat de stofzuiger alleen maar rondjes bleef draaien. Voor deze robot eindigt de dienst hier. De eigenaresse van de winkel hoopt een nieuwe robotstofzuiger te krijgen, aangezien ze naar eigen zeggen genoeg reclame voor het ding gemaakt heeft!


Het natuurlijke habitat van soortgenoten van Fluffy is uiteraard binnen. Houd je deur goed dicht!

Bronnen: BBC, Süddeutsche Zeitung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0