EVGA E1: vlaggenschip-PC met koolstofvezel frame en RTX 3090 Ti

16 reacties

EVGA heeft de E1 onthuld, een high-end gaming-pc die over een zeer unieke behuizing beschikt. Zo wordt het moederbordtray door middel van stalen kabels opgehangen in een frame van 3K Plain Weave-koolstofvezel, dat een gewicht van slechts 1,25 kg heeft.

De E1 wordt met allerlei topcomponenten uitgerust. Zo noemt de fabrikant een Kingpin-videokaart, naar verwachting gaat het om de RTX 3090 Ti die begin deze maand is gespot. Ook het Z690 Dark Kingpin-moederbord is van de partij, dat waarschijnlijk wordt voorzien van een Intel Core i9-12900K. De prik wordt geleverd door een Titanium voeding, die een capaciteit van 1.600 watt combineert met een afwerking van koolstofvezel. Een 360mm-aio met een ingebouwd schermpje moet de temperatuur van de processor onder controle houden, ook de grafische kaart beschikt naast een ingebouwde fan over een eigen 360mm-radiator.

Langs de zijkant onderaan is de i/o terug te vinden, waar eveneens drie analoge meters zijn geplaatst die onder meer de temperatuur van de gpu en cpu aangeven. Verder wordt het systeem geleverd met een muis en toetsenbord uit de stallen van EVGA, alsook een gelimiteerde sleutelhanger die wederom van koolstofvezel is voorzien.

Het bedrijf heeft niet bekendgemaakt wanneer het systeem op de markt komt of voor welke prijs. Het gaat in ieder geval om een “extreem gelimiteerde” oplage, die enkel beschikbaar zal zijn voor EVGA-leden. Gezien het gebruik van high-end onderdelen en koolstofvezel zullen potentiële klanten waarschijnlijk vrij diep in de buidel moeten tasten.

Bronnen: EVGA, EVGA (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0