Prestaties Microsoft Flight Simulator moeten in 2022 verbeteren door DLSS

22 reacties

De ontwikkelaars van Microsoft Flight Simulator kondigen in een uitgebreide developer Q&A aan dat de game ergens in 2022 ondersteuning voor dlss krijgt als onderdeel van de DirectX 12-update. Hierdoor moet de kwaliteit van de berucht veeleisende videogame hetzelfde blijven met een mindere druk op een systeem.

Dlss is een technologie van Nvidia waarbij een game rendert in een lagere resolutie, waarna de beelden door middel van kunstmatige intelligentie worden opgeschaald naar de gewenste resolutie. Op deze manier is er minder rekenkracht nodig om ogenschijnlijk dezelfde grafische kwaliteit te produceren.  

In het geval van Microsoft Flight Simulator 2020 kan dat voor een grote prestatiewinst zorgen, aangezien het spel extreem veeleisend is. Zelfs zeer geavanceerde gpu's en cpu's worden door de game onder druk gezet, zeker bij hogere resoluties. Dlss is een techniek die alleen beschikbaar is op RTX-gpu's, dus zeker gamers met een dergelijke videokaart waarbij dat onderdeel de bottleneck is moeten verbetering zien.

In de tussentijd komen er de aankomende maanden enkele grote contentupdates voor Flight Simulator 2020 uit. Op 31 januari krijgt de game World Update 7, waardoor Australië meer uitgedost wordt. Eind maart moet World Update 8 uitkomen, waarin Spanje en Portugal aangepakt worden. In dezelfde maand moet Sim Update 8 uitkomen. Deze patch richt zich op uiteenlopende bugfixes en introduceert een nieuw simulatiesysteem voor propellers.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Flight Simulator 2020 (PC)

Flight Simulator 2020 (PC)

€ 92,19

2 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0