Intel wil elk jaar miljoenen Arc-GPU’s in de handen van gamers krijgen

68 reacties

PC Gamer heeft enkele dagen geleden een open brief geschreven aan Intel-ceo Pat Gelsinger. Hierin wordt verzocht om voldoende aantrekkelijk geprijsde Arc Alchemist-videokaarten op de markt te brengen, om de aanhoudende tekorten ietwat te kunnen verzachten. Inmiddels heeft Raja Koduri, hoofd van Intels gpu-afdeling, via Twitter deze brief beantwoord.

Koduri erkent dat de gehele industrie momenteel lijdt onder de aanhoudende schaarste. Hij voegt eraan toe dat Intel hard aan een oplossing werkt. Het blauwe kamp wil namelijk op jaarbasis “miljoenen Arc-gpu’s” in de handen van gamers krijgen. 

Specifieke getallen worden niet vermeld, het valt dan ook af te wachten wat voor invloed de lancering van Intels Arc Alchemist-gpu's zal hebben op de hoge prijzen van videokaarten. Volgens Intel zullen de eerste producten nog in dit kwartaal op de markt komen, al is het niet duidelijk of hiermee de laptop-chips of desktopkaarten worden bedoeld. Wat prestaties betreft zou het desktop-vlaggenschip met 512 execution units de strijd aangaan met de RTX 3070 van Nvidia, terwijl het instapmodel met de RTX 3050 en Radeon RX 6500 XT moet concurreren.

Bronnen: PC Gamer, Raja Koduri (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0