Windows Terminal kan profielen nu automatisch als administrator openen

0 reacties

Microsoft heeft Windows Terminal Preview 1.13 uitgebracht, en de release-versie geüpdate naar 1.12. De minimaal vereiste versie van Windows 10 voor 1.13 is verplaatst van 19H1 of 18362 naar 20H1 of 19041. Er is een langverwachte functie toegevoegd, die het mogelijk maakt profielen te openen die automatisch met admin-rechten worden uitgevoerd. Dit kan op twee manieren, door Ctrl ingdrukt te houden en op het gewenste profiel te klikken in het menu of door in te stellen dat een specifiek profiel automatisch in een admin-venster geopend wordt.

Als de optie in de instellingen aangevinkt wordt zal het betreffende profiel in een nieuw venster geopend worden als administrator. Anders zal het profiel in het huidige venster geopend worden, ongeacht de rechten. Het argument elevate is ook toegevoegd aan de acties new-tab en split-pane, waardoor een nieuw profiel met verhoogde rechten geopend kan worden, zoals in de voorbeelden hieronder:

// Profile setting
"elevate": true

// New tab action
{ "command": { "action": "newTab", "elevate": true }, "keys": "ctrl+shift+1" }

// Split pane action
{ "command": { "action": "splitPane", "split": "auto", "elevate": true }, "keys": "alt+shift+e" }

De nieuwe versie heeft eveneens een nieuwe user interface voor de instellingen, die overeenkomt met de ontwerpregels van Windows 11. Ook is er een nieuwe experimentele rendering engine die prestatieverbeteringen moet bieden, ook al is deze nu nog instabiel en bevat deze niet alle functies. Het weergeven van tekst met veel kleuren moet merkbaar beter worden, verder zijn er geen opvallende veranderingen.

Bron: Bleeping Computer

« Vorig bericht Volgend bericht »
0