Eerste blik: Huawei Watch GT3, een net horloge met enorm veel sportmogelijkheden

7 reacties

Huawei is op veel fronten actief. Een van de segmenten waar de fabrikant een behoorlijke focus op legt, zijn smartwatches. In dit artikel kijken we naar het nieuwste model van dit merk, de Huawei Watch GT 3. Dit is een horloge dat niet alleen veel functionaliteit biedt, maar ook technisch zeer interessant is.

Huawei ligt al een behoorlijke periode behoorlijk onder het vergrootglas van de Amerikaanse overheid. Om die reden heeft het bedrijf geen toegang tot bepaalde platformen, waaronder Android. Het merk, dat ooit kans maakte op de toppositie in de smartphonemarkt, moet hierdoor inmiddels genoegen nemen met een veel kleiner marktaandeel. Een van de wapens in de strijd van Huawei is zijn eigen HarmonyOS. Dit is een Android-variant, maar dan zonder zaken van Google ingebouwd. Ook de GT3 Watch maakt gebruik van dit besturingssysteem.


De digitale wijzerplaten zien er klassiek uit.

Zonder spoilers prijs te geven, kunnen we stellen dat niet alleen goed is gekeken naar Android, maar ook naar hoe de Apple Watch werkt. Dat is geen minpunt, want de interface van de watch werkt lekker vlot en het navigeren tussen de kleine cirkeltje op het ronde scherm ervan gaat soepel. Het horloge heeft 4GB geheugen aan boord en beschikt over 32MB opslagruimte. Het zal je niet verbazen dat ook dit horloge via bluetooth wordt verbonden met je telefoon. Daarvoor moet op je Android-, iOS- of HarmonyOS-telefoon de Huawei AI Gezondheid-app staan. Die zorgt niet alleen voor de koppeling tussen je telefoon en het horloge, maar ook voor de verbinding met andere apps, zoals de Gezondheid-app van Apple.

Groter scherm

Het display van de nieuwe Watch GT3 heeft een doorsnede van 42 of 46mm. Door de ronde vorm lijkt de watch behoorlijk op een gewoon horloge, het is alleen wat dikker. Zeker als je er een wijzerplaat van een chronograaf opzet, valt niet direct op dat er een slim horloge om je pols zit. Doordat het merk je laat kiezen tussen een bandje van klassiek kunststof, leder of metaal, gaat ook op dit vlak de vergelijking met een normaal horlogemodel op. Dik is het horloge dus wel, maar liefst 1,1 centimeter, al valt dat minder op als het om je pols zit. De onderkant van de behuizing is wat meer afgerond dan bij vorige modellen. Dat zorgt er volgens de fabrikant voor dat metingen van het hartritme nauwkeuriger zijn.


HarmonyOS ligt aan de basis van dit horloge.

De twee versies van de watch hebben verschillende schermen. Beide versies hebben een amoledscherm dat groter is dan dat van de vorige generatie. De grote versie heeft nu een 1,43 inch groot scherm, de kleinere versie een scherm van 1,32 inch. De eerste is 5,36 procent groter dan het eerdere model, de kleinere heeft een oppervlak dat 21,65 procent is gegroeid. De kleinere versie biedt het scherpste beeld, met 352 ppi, waar de grote versie het met 326 ppi moet doen. Beide modellen hebben hetzelfde aantal pixels: 466x466.

Een van de grappige details van de GT3 is de kroon. Die heeft in tegenstelling tot de vorige versie een feedbackfunctie, zodat je tijdens het draaien het gevoel hebt dat je aan een echt horloge draait. Door aan het wieltje te draaien, kun je in- en uitzoomen tussen de apps op je watch. Dat maakt navigeren met vochtige handen wat makkelijker, bijvoorbeeld tijdens of na het sporten.

Nauwkeuriger metingen

Met dit nieuwe horloge kun je zowel je zuurstofsaturatie als je hartslag meten. Door de slimmer ontworpen onderzijde en de aanwezigheid van vier in plaats van acht meetpunten is volgens de fabrikant een nauwkeurigheid van vijf hartslagen te bereiken, terwijl watches van veel andere merken op een nauwkeurigheid van tien hartslagen blijven steken. De saturatie is volgens Huawei op vijf procent nauwkeurig te monitoren.

Een ander sterk punt van het horloge is de werktijd op een acculading; die is in de praktijk wat langer dan die van een Apple Watch. Ook bij actief gebruik met regelmatige notificaties hoef je niet elke dag op te laden. Volgens de specificaties van Huawei haalt het 46mm-model een werktijd van veertien dagen op één acculading, en de variant met het 42mm grote scherm de helft daarvan. Je kunt de watch draadloos opladen, maar ook via je telefoon, als die dit ondersteunt. Het energiezuinige karakter van de Watch GT3 zorgt ervoor dat je hem continu kunt dragen en ook tijdens je slaap metingen kunt doen, zonder ’s ochtends tot de ontdekking te komen dat hij eerst moet worden opgeladen.


Het horloge ondersteunt enorm veel sporten.

De Watch GT3 ondersteunt tal van work-outs. Dat gaat heel ver, van hardlopen tot bergbeklimmen, hoelahoepen, dansen en nog veel meer. Wie veel buiten de deur is, zal de ingebouwde barometer kunnen waarderen. Naast deze sensor heeft het toestel ook een gps-ontvanger aan boord, en bovendien kan hij de temperatuur meten.

Conclusie

De Huawei GT3 is een nieuwe smartwatch die weet op te vallen met een klassiek - maar wel wat dik - ontwerp. Hij beschikt over veel work-outmodes, en ook de lange accuwerktijd is een groot voordeel van dit slimme horloge.

Vergelijkingstabel Huawei Watch GT3

Algemeen
 
MerkHuaweiHuaweiHuaweiHuaweiHuaweiHuawei
ProductnaamWatch GT 3 46mm Stainless SteelWatch GT 3 Active 42mm BlackWatch GT 3 Active 46mm BlackWatch GT 3 Classic 42mm GoldWatch GT 3 Classic 46mm SilverWatch GT 3 Elegant 42mm Gold
Productcode55026957HUNL-WT-GT3-42MM-BLKHUNL-WT-GT3-46MM-BLKHUNL-WATCH-GT3-WHTHUNL-WATCH-GT3-BRNHUNL-WATCH-GT3-GLD
DetailsProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfo
Kenmerken
VormRondRondRondRondRondRond
Kleur behuizingZwartZwartZwart
Materiaal behuizingRoestvrij staalRoestvrij staalRoestvrij staalRoestvrij staalRoestvrij staalRoestvrij staal
Kleur bandZwartZwartWitBruinGoud
Materiaal bandRoestvrij staalFluorelastomeerFluorelastomeerLeerLeerRoestvrij staal
Breedte45.9 mm42.3 mm45.9 mm42.3 mm45.9 mm42.3 mm
Dikte11 mm10.2 mm11 mm10.2 mm11 mm10.2 mm
Gewicht42.6 gram35 gram42.6 gram35 gram42.6 gram35 gram
Compatibiliteit
Android
iOS
Techniek
Opslagcapaciteit4 GB4 GB4 GB4 GB4 GB4 GB
Accu capaciteit455 mAh292 mAh455 mAh292 mAh455 mAh292 mAh
Scherm
Schermgrootte1.43 inch1.32 inch1.43 inch1.32 inch1.43 inch1.32 inch
SchermtypeAmoledOledOledOledOledOled
Touchscreen
Verbindingen
Bluetooth
Bluetooth-versieBluetooth 5.2Bluetooth 5.2Bluetooth 5.2Bluetooth 5.2Bluetooth 5.2Bluetooth 5.2
WiFi
USB
Sensors / hardware features
Luidspreker
Microfoon
Camera
Omgevingslichtsensor
Versnellingsmeter
Hartslagmeter
Dieptemeter
Thermometer
Barometer
Kompas
Gyro-sensor
Trilfunctie
Near Field Communication (NFC)
GPS
Muziekspeler
Sport / fitness functies
Stopwatch
Geschikt voor zwemmen
Smartwatch mogelijkheden
Notificaties - Telefoon
Notificaties - SMS
Alarm

 


6 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Huawei Watch GT 3 46mm Stainless Steel

Huawei Watch GT 3 46mm Stainless Steel

 • 42.6 gram
 • Android
 • iOS
 • Hartslagmeter
 • Muziekspeler

€ 209,95

5 winkels
Huawei Watch GT 3 Active 42mm Black

Huawei Watch GT 3 Active 42mm Black

 • 35 gram
 • Android
 • iOS
 • Hartslagmeter
 • Muziekspeler

€ 171,95

6 winkels
Huawei Watch GT 3 Active 46mm Black

Huawei Watch GT 3 Active 46mm Black

 • 42.6 gram
 • Android
 • iOS
 • Hartslagmeter
 • Muziekspeler

€ 175,90

6 winkels
Huawei Watch GT 3 Classic 42mm Gold

Huawei Watch GT 3 Classic 42mm Gold

 • 35 gram
 • Android
 • iOS
 • Hartslagmeter
 • Muziekspeler

€ 183,62

5 winkels
Huawei Watch GT 3 Classic 46mm Silver

Huawei Watch GT 3 Classic 46mm Silver

 • 42.6 gram
 • Android
 • iOS
 • Hartslagmeter
 • Muziekspeler

€ 199,00

4 winkels
Huawei Watch GT 3 Elegant 42mm Gold

Huawei Watch GT 3 Elegant 42mm Gold

 • 35 gram
 • Android
 • iOS
 • Hartslagmeter
 • Muziekspeler

€ 206,48

5 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0