AMD koopt Pensando voor 1,9 miljard dollar om datacentertak te versterken – Update

0 reacties

Oorspronkelijk bericht 05/04/2022, 06:39 – 

AMD gaat het Amerikaanse Pensando Systems overnemen voor 1,9 miljard dollar, ofwel 1,73 miljard euro. Pensando bestaat sinds 2017 en is actief in het datacentersegment, waarbij zowel hardware als een bijpassende software stack wordt aangeboden. Met deze aankoop wil team rood zijn positie in de servermarkt verstevigen.

De hardware van Pensando wordt momenteel op grote schaal ingezet bij allerlei grote klanten, waaronder Goldman Sachs, IBM Cloud, Microsoft Azure en Oracle Cloud. Tot deze producten behoort de zogenaamde programmeerbare pakketprocessor, die de cpu moet ontlasten om de systeemprestaties te verhogen. In combinatie met de zelfontwikkelde software moet deze oplossing naar verluidt tussen 8 en 13 keer beter presteren dan concurrerende producten, op welke cloud-workload deze claim is gebaseerd is echter niet duidelijk.

Ceo Prem Jain en de rest van het Pensando-team zullen deel gaan uitmaken van AMD’s Data Center Solutions Group, met Senior Vice President Forrest Norrod aan de leiding. De bestaande bedrijfsactiviteiten worden verdergezet, al zal men dankzij de overname in staat zijn om extra markten aan te spreken. De deal wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 afgerond. 

Update 27/05/2022, 10:59 –

Inmiddels heeft AMD bekendgemaakt dat de overname volledig is afgerond. Met behulp van Pensando's hardware- en software-portfolio moet AMD beter kunnen concurreren in de datacentermarkt, een van de sectors die naar eigen zeggen de beste groeikansen biedt. Volgens ceo Lisa Su moet het uitgebreide assortiment namelijk ervoor zorgen dat het bedrijf meer producten kan aanbieden die voor specifieke workloads zijn geoptimaliseerd. 

Bronnen: AMD, (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0