Qualcomm onthult eerste Wi-Fi 7-chips met 10Gb/s-doorvoersnelheid

2 reacties

De eerste set aan Wi-Fi 7-chips is een feit met de derde generatie Qualcomm Networking Pro Series. De chipfabrikant is begonnen met het samplen van de Pro 1620, 1220, 820 en 620 aan bedrijven. Naar verwachting kunnen consumenten ergens in 2023 voor het eerst de nieuwe wifitechnologie gebruiken.

Het wifistandaard Wi-Fi 7 brengt enorme verbeteringen met zich mee die Qualcomm in verschillende configuraties chips heeft verwerkt. Een van de voornaamste voordelen van Wi-Fi 7 is de doorvoersnelheid van zo'n 10 gigabit per seconde op een kanaalbreedte van 320 MHz.

Het topmodel in de serie netwerkchips, de Qualcomm Networking Pro 1620, ondersteunt bijvoorbeeld de betreffende 10 Gb/s per connectie, met maximaal een 33,1 Gb/s aan capaciteit verdeeld over 16 multiple-input/multiple-output-streams. Multi-link, zoals de technologie heet, verdeelt de wificonnectie dynamisch over de verschillende spectrums van Wi-Fi 7. Een apparaat kan al dan niet tegelijkertijd gebruikmaken van de spectrums van 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz. Zo wordt ophoping op één bandbreedte voorkomen.

De derde generatie Pro-chips is vanwege de schaalbaarheid in eerste instantie bedoeld voor (grote) bedrijven en publieke ruimtes. Uiteindelijk kunnen toegewijde gamers en enthousiastelingen de chip natuurlijk ook thuis gebruiken in premium routers, maar vooralsnog is niet bekend wanneer fabrikanten met toepassingen van de chips komen.

Bronnen: Qualcomm (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0