Arm draait recordcijfers in boekjaar 2021, bijna 30 miljard chips verkocht

0 reacties

Arm heeft zijn financiële resultaten van het boekjaar 2021 gedeeld, dat op 31 maart 2022 is afgesloten. De chipontwerper heeft een recordomzet van 2,67 miljard Amerikaanse dollar gerealiseerd, een stijging van 35% ten opzichte van het jaar daarvoor. De EBITDA (inkomsten voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen op activa, leningen en goodwill) bedroeg 1 miljard dollar, ofwel 68% meer dan het boekjaar 2020.


In de meerderheid van smartphones en tablets is een Arm-chip terug te vinden.

Deze groei is te wijten aan de verkoop van 29,2 miljard Arm-gebaseerde chips, waarvan 7,8 miljard stuks in het vierde kwartaal. Hierdoor zijn de licentie-inkomsten tot 1,13 miljard dollar gestegen (+61%), terwijl er 1,54 miljard dollar aan royalties is verdiend (+20%). De licentiekosten zijn gebonden aan het gebruik van Arms ontwerpen, terwijl fabrikanten een royaltyvergoeding moeten betalen voor elke geproduceerde Arm-gebaseerde chip. 

Volgens ceo Rene Haas tonen deze recordresultaten aan dat de vraag naar Arm-technologie nog nooit zo groot is geweest. “Door te investeren in onze roadmaps en ingenieurs zal ons ecosysteem de volgende generatie technologische revoluties aandrijven in allerlei sectoren, waaronder auto’s, iot en cloud computing.”

Bron: Arm

« Vorig bericht Volgend bericht »
0