Panasonics nieuwe oled- en lcd-tv's: betere panelen en game-features

15 reacties

Panasonic heeft zijn nieuwe reeks oled- en lcd-televisies aangekondigd. De tv's komen in groottes van 42" tot 77", en beschikken over de nieuwste generatie panelen én nieuwe game-features.

Bij de oleds staat de LZ2000 bovenaan. Hij is te verkrijgen in 77", 65" en 55"-formaten en heeft een zogenaamd 'Master OLED Pro'-paneel, met een nóg hoger contrast en kleurweergave als de reguliere oled-panelen. Vlak daaronder zit de LZ1500 (42" tot 65"), met hetzelfde soort paneel, behalve voor de 42" en 48"-uitvoeringen. Verder is er nog de LZ1000 die een non-pro versie van de 'Master OLED'-configuratie gebruikt. Het precieze verschil tussen de twee is niet helemaal duidelijk. Dan zijn er nog twee normale oled-modellen: de LZ980 en LZ800.

Voor de lcd-tv's noemt Panasonic vooral de hogere helderheid als voordeel. In de LX940 zit een 'HDR Cinema Display Pro'-paneel, met local dimming. Van de LX800 zijn de 75", 65" en 55" in 'HDR Cinema Display'-uitvoering, en komen de 50" en 43" met een 'Bright Panel Plus'-scherm.

Panasonic heeft ook aan de gamers gedacht: al de oled-tv's en de LX940-lcd ondersteunen een variabele ververssnelheid (tot 120 Hz) bij de 4k-resolutie. Deze modellen zijn ook FreeSync Premium-gecertificeerd. Voor 60 Hz-games is er de '60 Hz Refresh Mode', die de input lag bij deze games flink zou moeten verminderen. Daarnaast is er nog een 'Game Control Board'-overlay, waar onder andere het aantal beelden per seconde wordt weergeven.

Prijzen en uitkomstdata zijn nog onbekend, maar de tv's staan in ieder geval wel alvast klaar op Panasonics Engelse website.

Bron: Panasonic

« Vorig bericht Volgend bericht »
0