Samsung wil zijn chipprijzen met 20 procent verhogen

23 reacties

Samsung is van plan om de prijzen van zijn chips te verhogen met 20 procent. De prijsverhoging geldt ook voor producten die het bedrijf produceert voor andere bedrijven. Dat leidt er uiteindelijk toe dat consumenten meer gaan betalen voor nieuwe apparaten.

Zoals Bloomberg meldt, is de prijsverhoging een reactie op het feit dat zowat alles in de wereld duurder wordt, inclusief de kosten van grondstoffen en de logistiek rond fabricageprocessen. De uiteindelijke prijsstijging zal naar verwachting worden gekoppeld aan de verfijning van de componenten die worden gefabriceerd, maar dat betekent nog steeds dat leveranciers uiteindelijk tussen de 15-20% meer zullen betalen voor chips.

In de halfgeleiderindustrie is Samsung een grote speler. Het bedrijf produceert processors voor een breed scala aan industrieën, naast geheugenproducten en onderdelen voor het fabriceren van chips zodat andere halfgeleiderproducten kunnen worden gefabriceerd. Een prijsverhoging van 20 procent in al die sectoren zal onvermijdelijk de prijzen opdrijven voor vrijwel alle Samsung-producten die gebruikmaken van Samsung-componenten.

 

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0